3 pingenda-tips waar je dit weekend naartoe kan met #kids (9 januari ’16)

Het is vrijdagnamiddag 8 januari. Red alert.  Ik heb  nog geen Pingenda voor 9 januari gepost! My oh my. Dat komt zo. Mijn eerste week voltijds bezig zijn met een grotemensenjob betekende toch even aanpassen. Wat onthoud ik hieruit?

  1. Projecteer niet al je hoop op een leuk humeur ‘s ochtends  via een nieuwe wakeup-light. Dat lukt niet. (Bovendien snap ik het machien niet. Waarschijnlijk omdat ik enkel ‘s ochtends de gebruiksaanwijzing lees?)
  2. Lees geen gebruiksaanwijzingen ‘s ochtends. Je moet gaan werken.
  3. Ga niet scheidsrechteren bij boysfights (te) vroeg ‘s ochtends. (waarom gaat alles trager als het nét sneller moet?!)
  4. Probeer niet sneller te gaan dan moet. Je  belachelijk hard haasten om vervolgens stil te staan in de file heeft zero zin.
  5. Berg je hoop op perfectie  op. Homemade lunch voor vier personen moet je inderdaad ‘s avonds al voorbereiden. Geef op en eet een belegd broodje.
  6. Aanvaard vertragingen. Op elk vlak. Ook bij pingendaposts.

Maar hier is ie dan. De Pingenda van week 1 (9 januari) in 2016. Deze drie toppers zijn niet te missen dit weekend met je #kids.

Kerstboomverbranding
kerstboomverbranding photo
Photo by brandweer_wervik

wat? Je kan er niet naast kijken. U zal en moet dit weekend een kerstboomverbranding bijwonen in uw buurt.

waarom? Omdat je dan van je kerstboom verlost bent. (duh!)  Om te negeren dat de kerstvakantie voorbij is (en dus te beseffen de volgende milestone pas de lente is.) Om je drankverslaving van de afgelopen  weken gestaag en smoothly aan te pakken. (lees: laat je nog eens goe gaan!)

praktisch? Ergens in je buurt. Leve Google!

Curieuzeneuzen-Vraagstaarten-Kabinet
bouwkraan photo
Photo by ednl

wat?  Elke eerste zaterdag van de maand kan je naar het Curieuzeneuzen-Vraagstaarten-Kabinet in de bib in Gent. Kinderen van het 2de tot 4e leerjaar mogen samen met een expert op zoek gaan naar antwoorden over een bepaald onderwerp. Deze keer zoeken ze alles uit over hoe bouwkranen gebouwd worden (het kip en het ei, weet je wel) en andere bouwmysteries. (in samenwerking met de kinderuniversiteit)

waarom? Om je #kids de geheimen van een bib te laten ontdekken. (Jaja, je vindt er nog andere dingen dan op google!) Om zelf eens niet op alle vragen te moeten antwoorden. Om anderhalfuur read-time voor jezelf te winnen! (Heb je ook nog een kleuter? Drop die dan gerust bij het voorleesuurtje. freeeedooom!)

praktisch: Bib Zuid, Gent. Voor kinderen van 2de tot 4de leerjaar. Vooraf inschrijven! Alle info hier.

Ugly Belgian Houses
Ugly Belgian Houses - Expo
Ugly Belgian Houses – Expo

wat? Ik ben zelf een heel grote fan van Ugly Belgian Houses. En nu is er dus de expo!! Het project is gestart als een blog van Hannes Coudenys.  Gewoon, omdat de meeste Belgische huizen spuuglelijk zijn. (wie kan hem ongelijk geven?) Vooral de bijbehorende onderschriften zijn hilarisch.

waarom? Omdat niets grappiger is dan lelijke Belgische architectuur (zo blijkt). Omdat dit grappige kunst is, laagdrempelig en toch niet kneuterig voor #kids.  Omdat je dit zelf écht wil zien. (Enfin, ik toch)

praktisch? Nog tot 31 januari in WATT, Gent. Gratis inkom, open van do-zo. Alle info: hier

 Heb jij nog aanvullingen voor de Pingenda? Stuur me dan zeker een mailtje of reageer in de comments.

 

Header photo credit: avrene via Foter.com / CC BY

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.