7x nostalgische televisie om te delen met je #kids

Ben jij ook van de generatie van Calimero, de Fabeltjeskrant, Merlina of Bassie en Adriaan? Voel je ook spontaan de nostalgie opborrelen bij deze titels? Ontdek hieronder dan 7x nostalgische televisie om te delen met je kinderen.

Want de kerstvakantie zorgt voor lange dagen samen, waarin momenten van verveling best vaak kunnen toeslaan. Bij hen. Niet bij ons. Ik merk dat ik zoon van 5 en zoon van 7 deze week iets vaker dan gewoonlijk toelaat om achter een scherm  te zitten . En geen beter moment dan het einde van het jaar om over- the- top- nostalgisch te worden over kinderreeksen uit je jongste jaren. Doe zoals ik en doe een poging  om je enthousiasme over te zetten op je kinderen. Ik garandeer je een vol uur plezier. (Ik waarschuw wel voor een mogelijk misselijk gevoel bij sommige jaartallen)

 1. Toy Story 

  Toy Story

  Hou je vast, want 20 (!!!!)  jaar geleden ging  de film”Toy Story” in première. Toy Story is de allereerste computer-geanimeerde langspeelfilm. Cowboy Woody  en astronaut Buzz Lightyear zitten sindsdien in ons aller collectief geheugen. In 2017 zou de 4de en waarschijnlijk laatste film rond de figuren gereleased worden.

 2. Pipi LangkousPipi Langkous

  Happy Birthday voor Pipi, want ze werd dit jaar 70 jaar (!!) oud. Ik viel van mijn stoel toen ik het onlangs las! Het eerste boek met mijn jeugdheldin verscheen al in 1945. 1945!? Hoe tijdloos kunnen verhalen zijn? Want anno 2015 luisteren mijn pingkids nog even aandachtig naar de avonturen van Pipi en buurkinderen Tommy en Annika als ik back in de jaren ’80. Straf, toch?

 3. Snoopy

  Snoopy

  De onwezenlijk populaire stripfiguren Snoopy &The Peanuts zagen in 1950 voor het eerst het levenslicht. Dat maakt dat  ze dit jaar alweer 65 kaarsen mogen uitblazen! De stripreeks stopte zo’n 15 jaar geleden, maar heeft nooit aan populariteit ingeboet. Kers op de taart tijdens dit jubileumjaar is de gloednieuwe langspeelfilm Snoopy & The Peanuts die nu in de cinemazalen loopt. Ga dat zien! (en laat me weten wat je ervan vond)

 4. De Smurfen

  De Smurfen

  De Smurfen hebben òòk intussen een 3D-boost gekregen op het witte doek. Maar ‘the real thing’ zoals ontstaan in 1959 blijft toch mijn allergrootste voorkeur uitdragen. De verhaaltjes blijven entertainen, en Gargamel en Azrael zullen nooit vervelen. Toptelevisie!

 5. Sesamstraat

  Sesamstraat

  Nog niet zo lang geleden steigerde heel Nederland vanwege de verhuizing van Sesamstraat naar een digitaal themakanaal. Er kwam heel wat protest (niet in het minst vanwege onze generatiegenoten) Dit verhaal om maar aan te geven hoe onwijs populair het programma nog steeds is! En dikke chapeau daarvoor, aangezien Sesamstraat al 40 jaar bestaat! (en geen reden voor heisa, want kijken doe je gewoon online)

 6. De Troetelbeertjes

  Troetelbeertjes

  De Troetelbeertjes waren tijdens mijn schooljaren een veel besproken onderwerp op de speelplaats. (Samen met Mik, Mak en Mon of de Freggels trouwens).  In 1983 verschenen De Troetelbeertjes voor het eerst op TV . Intussen in modernere versie te zien op Kzoom of Netflix. (Recent zag ik dat je ook de oudere versie van de reeks vond op Netflix, maar geen idee of dat nog steeds zo is intussen)

 7. The Pink Panther

  Pink Panther

  De Roze Panter-filmpjes waren oorspronkelijk bedoeld als intro voor de ‘The Pink Panther’- speelfilms. Maar wegens groot succes kregen ze een eigen leven en veel neven en nichten. Het eerste filmpje werd getoond in 1963. Niet aan te zien, want allemaal nog even grappig. Wij verkiezen hier thuis wel de non-spoken versie. By far.

 

Je hoort mij niet zeggen dat vroeger alles beter was. Maar geef toe, er is best wel wat materiaal dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. (En ook veel niet trouwens. Vermijd ajb om terug te kijken naar Merlina of De Fabeltjeskrant bijvoorbeeld).

Heb je na dit artikel zin gekregen om irritant nostalgisch te worden samen met je kinderen? Check dan zeker kindertube.nl, want daarop vind je een super aanbod filmpjes uit de oude doos. (Denk: Seabert, Candy Candy, Boes of iets uit bovenstaand lijstje)

 

 

 

 

 

Geef een reactie