VRT

Adieu VRT, zullen we gewoon vrienden blijven?

Voila, dat was het dan. De kogel is door de kerk. Ik verlaat de VRT. Na 6 trouwe jaren vol kennis, avontuur, plezier en een heel scala aan andere emoties, maak ik het uit.  Wat op mij wacht, is een pad vol onzekerheden. Ik spring, zoals ze zeggen. Met mijn ogen dicht. (Sommigen roepen: doe ze open, Pingrid. Maar nee, dicht dus) Toch, mijn nieuwe leven als zelfstandige geeft mij adrenaline en goesting. Maar toegegeven, eng is het ook. 

Dag VRT. Adieu. Bijna 6 jaar heb ik in jou gewoond. Ik wandelde door de gangen die als kronkelige bloedbanen door je ondoorgrondelijke gebouw lopen. Ik herinner mij nog onze eerste kennismaking, waarbij ik steevast verloren liep in gangen in de verste uithoeken.

Ik heb tijdens onze periode samen veel vrienden gemaakt. En heel véél mensenkennis opgedaan. Je was als een intensief lief die veeleisend een stuk van mijn leven innam. We waren een geolied rad dat samen ideeën pompte. Maar dat rad werd te eigenzinnig.

Nu het uit is, ben ik bang. Want ik ga je missen. Onze gewoontes, dagelijkse gang van zaken, de zekerheid die je me gaf, maar ook het avontuur en je onvoorspelbaarheid. Nope, een saai lief was je zeker niet.

Maar het is tijd om me los te maken. Om mijn eigen weg te gaan. Ik heb besloten om voor mijn droom te kiezen. En dat doe ik beter alleen.

Het afgelopen jaar 2016 was een woelig en uiterst interessant jaar waarin ik nieuwe wegen insloeg en onwaarschijnlijke dingen beleefde. Als pas begonnen blogger op Project Pingrid werd mijn tekst over files in januari opgepikt door de krant De Morgen en meer dan 1800 keer geshared. Wauwkes. Dat schrijven smaakte naar meer.

In februari ontmoette ik mijn nieuwe compagnon de route Anne. Al snel besloten we samen “iets” op te richten. En in oktober al lanceerden we Maison Slash, een magazine voor ouders die meer zijn dan mama of papa alleen. #samsonseks gaf ons meteen dé lancering waar we alleen van konden dromen. Intussen krijgt ons communicatiebureau ook stilaan vorm. De eerste klanten zijn binnen en tevreden. Allez, we zijn vertrokken quoi.

En wat dan met deze blog Project Pingrid, denk je dan? Wel, ik smijt me vanaf nu ook op de markt als storyteller, copywriter en communicatiemadam. Hallo zelfstandigenleven! Ook hier zijn de eerste babysteps  intussen genomen.

Ik vorm deze blog dus om tot mijn persoonlijk verhaal. De #kids moeten plaats maken voor   de #stories. Geloof me, 2017 zal een even grote rollercoaster worden. Ik zal genoeg zotte verhalen te vertellen hebben over vallen en opstaan. Want wat als een 37-jarige vrouw met twee kinderen haar vaste en veilige job inruilt voor het ondernemerschap en een freelance leven? That will give some #stories, dear.

Liefste VRT, het was mooi, het was goed. Heel erg dankjewel voor alles. Ik maak het nu uit met jou, maar zullen we wel gewoon vrienden blijven?

xxxPingrid

3 reacties op “Adieu VRT, zullen we gewoon vrienden blijven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.