Bar eliza

Bar Eliza in Brussel: een zomerbar die de wintertest doorstaat

Als je net vandaag – één van de smerigste dagen van heel de zomer – beslist om een bezoek te brengen aan een zomerbar, dan neem je risico’s. Toch lieten we ons niet van de wijs brengen en gingen we in de gietende regen brunchen in Bar Eliza, gelegen in het Elisabethpark in Koekelberg. Koppigheid rendeert, is al vaak gebleken.

Het was een wilde gok om in de regendrasj toch middenin een Brussels park te willen brunchen. Het is vandaag namelijk zo één van die meteorologisch inferieure dagen waarop niemand het je kwalijk neemt dat je de hele dag lam en comateus in je zetel doorbrengt. Een open haard aansteken is er misschien nog net over, alhoewel. Maar omdat kinderen nu eenmaal toch uitgelaten moeten worden en we uitnodigingen van goede vrienden graag ter harte nemen, lieten we ons warme nest even voor wat het was om Bar Eliza te ontdekken.

Bar eliza

Eén woord: coup de foudre! (Ok, het zijn 3 woorden… )Maar als je er in slaagt om in zo’n weersomstandigheden zo’n gezelligheid uit te stralen, dan ben je goed bezig!

Bar eliza

Bar eliza

Chapeau dus voor de initiatiefnemers die allen louter vrijwilligers blijken. Met deze bar willen ze leven krijgen in dit onbeminde park. Als ex-buurtbewoner kan ik hier alleen maar enthousiast voor cheerleaden en radslagen maken.

Wij zouden het alleszins een zonde vinden als dit project zich tot de zomer beperkt. Een winterbar is hier absoluut op z’n plaats. Temeer omdat wij niet de enige bezoekers waren op deze druilerige dag. Dat er in Brussel meer vraag is naar  inspirerende plekken als deze is duidelijk. Wij komen volgende week alvast terug voor een gratis yoga-sessie.

Ah ja, noteer alvast het (hopelijk heel voorlopig) sluitingsweekend in je agenda: 3 en 4 september. Dan plannen ze een groot feest met ook massa’s activiteiten voor kinderen. (En je moet dus zelfs niet duimen voor mooi weer :-))

1 reactie op “Bar Eliza in Brussel: een zomerbar die de wintertest doorstaat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.