communiefeest

Communiefeesten. The things that I have learned.

De dag na D-day. Ik word wakker en voel me alsof ik een marathon heb gelopen. Werkelijk àlles doet pijn. De laatste 3 dagen heb ik dan ook als een gekkin gewerkt om kind van 7 een onvergetelijk communiefeest te bezorgen. Gelukt! Al ging dat gepaard met enkele hobbels onderweg. Wegens dat ik zelf een bescheiden familie heb, zijn mijn communie-ervaringen beperkt tot de edities van de jaren ’80. Er zijn precies wat dingen veranderd intussen. The things that I’ve learned….

Kind blij, ouder blij

Of omgekeerd? Alleszins waren wij akkoord om een communiefeest te houden indien er toch wat waarden aan verbonden bleven. Ik voelde me niet goed bij het idee om een luxueus feest te houden waarbij er een stroom aan cadeaus en spullen volgde. Spullen dat mijn kind waarschijnlijk binnen 2 weken al niet meer bekijkt. (Dit is geen kritiek aan iedereen die dit wél doet. Hey, je moet vooral doen wat je zelf voelt.) Maar ik ben dus ontzettend – ik benadruk ontzettend – trots dat kind van 7 niet die spelconsole Nintendo 3DS heeft gekozen. Zijn wens was … een stel kippen.  Het hok staat er al. Volgende week gaan we onze kuikens adopteren. To be continued 🙂

communiefeest

Stalen zenuwen

Wij hielden een tuinfeest. (ja, ik weet het van het weer, en koud voor de tijd van het jaar en al…)Dat de weersvoorspellingen er deze week met de minuut op achteruit gingen, heb ik dus proberen negeren. Een uitdaging aangezien ik er door mijn entourage meer dan eens op werd gewezen.  We hebben wel nog snel een tent gevonden. De verwarmingselementen die we last minute hadden voorzien, pasten helaas niet in onze auto. (60 euro uitgespaard, denkt de optimist) Uiteindelijk viel het – zoals ik verwachtte – allemaal best mee.

communiefeest

Me loves Hema

Mag ik eventjes losgehen op Hema? Voor 50 euro had ik een topinkleding. De appelbomen waren versierd, er was zelfgemaakte limonade. En die personal touch werd door veel gasten gesmaakt!

communiefeest
Kaartjes

Gelukkig had iemand me op tijd verteld dat we uitdeel/herinnerings/bedank-kaartjes moesten voorzien. Van die traditie was ik niet meteen op de hoogte. Het was wat tegen de tijd werken, en het resultaat was redelijk. Maar kind van 7 straalde, en dat is het allerbelangrijkste! Over de kaartjes-saga volgt er snel een aparte post!

communiefeest

Communies zijn een big deal.

Ik had er al van gehoord dat communiefeesten big business zijn tegenwoordig… Maar waneer is deze massa-hysterie ontstaan?  En waarom? Wat wij uiteindelijk onthouden hebben, is dat je ervan maakt wat je wil. Wij hebben ons alvast niet laten opjutten door de omgeving of door communiefolders die geregeld in de bus vielen. We hielden een feest waar we ons allemaal lekker bij voelden . Dat bleek uiteindelijk helemaal de juiste keuze!

communiefeest

 

Geef een reactie