kind speelt met Ipad

Deze 3 verantwoorde apps houden je kind even zoet

Voel jij ook vaak het dilemma tussen geen beeldverslaving creëren bij je kinderen of jezelf even een moment rust gunnen? We weten allemaal dat we onze kinderen niet te vaak aan het scherm moeten gekluisterd laten, maar toch… soms is het gewoon belachelijk handig, niet? Om dat eeuwige schuldgevoel wat te reduceren, laten we ons nageslacht best met ‘iets educatiefs’ aan de slag. Bij deze:  3 gratis en verantwoorde  apps waarmee je #kids even zoet  zijn. Zelf uitgetest en helemaal gratis.

iMotion – Maak een time-lapse filmpje

gratis app iMotion

iMotion is een supereenvoudige en gratis app waarmee je time-lapse filmpjes kan maken. Een time-lapse is een film samengesteld uit foto’s die met tussenpozen van enkele seconden of minuten zijn gemaakt. Je leest het goed: een film bestaande uit foto’s! Enig besef hoelang je nodig hebt om een filmpje te maken?! Dankzij deze app garandeer ik je rust.
Je kan de app van iMotion zo instellen dat het om de paar seconden automatisch een foto neemt van de mooi opgebouwde scène. (intervaltijd is zelf te kiezen) Je kan ook handmatig fotograferen.  I tell you: ten huize Pingrid zijn er al véél pareltjes geregisseerd. (Wel enkel voor iOS. Info hier te vinden)

Quiver – Maak je tekening 3D

een tekening in 3D dankzij gratis app

Het fijne aan een tablet is dat het alledaagse dingen soms stukken interessanter maakt. Voelt je zoon of dochter er weinig voor om platen in te kleuren? Probeer dan eens de gratis app Quiver in te schakelen. Quiver kan kleurplaten namelijk tot leven laten komen met behulp van augmented reality. Hoe? Zoek een kleurplaat  via de website (jup, je vindt gratis exemplaren), print hem uit en kleur hem in. Richt vervolgens de camera van de iPad erop en zie hoe de net ingekleurde tekening van je kind ineens driedimensionaal wordt. Magico!  (sorry, enkel voor iOS. Meer info hier.)

Toontastic – regisseer je eigen film

gratis app toontastic

Bij Toontastic draait het allemaal rond verhalen vertellen, en vooral doorhebben hoe een goed verhaal wordt opgebouwd. (een skill dat zeker nog van pas zal komen !) De app biedt enkele achtergronden, personages en attributen waaruit je kan kiezen. De figuren bewegen door ze te verschuiven met je vinger, je eigen vertelstem wordt opgenomen en je kan nog een passend muziekje toevoegen. Voilà, je hebt je eigen verhaal geregisseerd. Voor jongens en meisjes met veel fantasie! (Helaas, oeps, sorry, alweer enkel voor iOS. Meer info hier.)

Ken jij nog apps die de moeite waard zijn om te delen met ouders? Geef dan gerust een seintje!

4 reacties op “Deze 3 verantwoorde apps houden je kind even zoet

 1. Hoi Ingrid,
  bedankt voor de leuke tips, ik heb net alle app geïnstalleerd en dan eerstdaags uitproberen! Ziet er allemaal heel leuk uit en het is eens wat anders dan alle voorgekauwde zaken, super!
  Gr
  Sofie

  1. Bedankt Anouck! Altijd fijn om te horen dat mensen er ook werkelijk iets aan hebben.
   Zeker blijven lezen, ik heb nog vanalles ‘up my sleeve” 🙂
   Tot gauw hopelijk.
   (P)ingrid

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.