skivakantie

Een cheap ass skivakantie

Eigenlijk hadden wij helemaal geen geld om op skivakantie te gaan. Een nawee van de verbouwingen die al twee jaar geleden afgelopen zijn. Wie kent dat niet? Maar toch wilden we graag naar de bergen vertrekken. Met trots mag ik vertellen dat het ons gelukt is om een cheap ass skivakantie te organiseren.  Waardoor we niet (helemaal) blut zijn. Alleen een beetje. Hoe we dat deden?

Een mega last minute

Eigenlijk planden we om tijdens de paasvakantie naar Denemarken te gaan. De reis was al helemaal uitgestippeld, alleen nog niet geboekt. Tot ons oog twee weken voor de vertrek op een skivakantie-koopje viel. Wij helemaal blij, want het idee van naar de bergen te gaan, hadden we al verticaal geklasseerd wegens te duur. Gevolg: plannen helemaal omgedraaid en gelijk zotten ons vertrek naar de bergen beginnen voor te bereiden. Tip: check de vakantieperiodes van de buurlanden, en boek vervolgens een last minute tijdens een week waarin de anderen geen vakantie hebben.

skivakantie
A happy family in een skicabine
Kies een klein gebied.

Voor een klein en familiaal gebied kiezen is goed voor je portemonnee. Alles is betaalbaarder en niet in het minst de skipassen. Maar ook de verblijven en misschien zelfs het materiaal zijn goedkoper. Wij gingen naar Val Cenis in Frankrijk. Blijkbaar is dat een gebied wat goed in de smaak valt binnen de doelgroep waartoe ik behoor, aangezien ik er onverwacht twee vriendinnen en hun gezinnen tegen het lijf liep. Toeval bestaat niet.

skivakantie
Vriendinnen tegenkomen op de piste…
Skikleren en materiaal goedkoop op de kop tikken

Ik had zelf al 10 jaar niet meer op de latten gestaan, dus die skibroek van voordat ik twee kinderen uit mijn lijf had geperst, paste niet meer. Dan heb je 2 goedkope opties: lenen of een koopje doen. Voor de kinderen had ik op het allerallerlaatste moment van de solden gegokt en 2 skibroeken van elk 7(!) euro op de kop getikt bij Carrefour. No kidding. Ze waren gekocht met de hoop om misschien volgende winter te vertrekken, maar deden dus plots goed dienst. (Ook blij met de kwaliteit en pasvorm trouwens :-))
Ik heb ook her en der wat spullen geleend van vrienden. Zoals een jasje en een extra broek.
Maar het ultieme adresje is Galy Sport in Brussel. Geen idee hoe ze het klaarspelen, maar je vindt er spullen voor een keigoed prijsje!

skivakantie
Afslag na korting op reductie = een broek van 7 euro!
Drank en voeding

Ook een dakkoffer hebben we kunnen lenen zodat we onze auto goed konden volstouwen met drank en eten, en zo weinig mogelijk ter plekke moesten kopen. Ik weet dat ik intussen klink als een pinnige Hollander, maar zoals gezegd – het was this way of niet vertrekken.  En omdat ik écht van mijn vakantie en kinderen wou genieten, hebben we ‘hotelletje gespeeld’. Ik heb alle maaltijden op voorhand gekookt, vacuüm getrokken en vervolgens ingevroren. Dat maakte dat we ’s avonds thuiskwamen, rustig konden aperitieven, oven aan en hup: klaar was het eten. Geniaal, al zeg ik het zelf.

skivakantie
Op voorhand koken loont…

We hebben intussen de smaak te pakken, de eerste skidiploma’s zijn behaald. Hopelijk kunnen we dit verhaal volgend jaar met een even groot succes herhalen!
Misschien nog een laatste nota aan mezelf: reken het niet te onderschatten péage-bedrag mee in je budget. Dat was ik even vergeten… Damn it! 🙂

Geef een reactie