gardameer

Een heerlijk logeeradresje voor met kinderen nabij het Gardameer

Zoals in januari al aangekondigd, gingen wij begin juli op vakantie naar het Gardameer in Italie. Perfecte keuze zo bleek. Want niettemin mijn bazin nog smalend reageerde met een ‘Het Gardameer, is dat niet voor gepensioneerden!?”, kan ik met blijheid meedelen dat het een bestemming is perfect voor gezinnen. Ons appartement bleek daarenboven ook een verborgen schat te zijn…

Ok, je moet de Duitsers erbij nemen die massaal aan het meer verblijven, maar anderzijds hadden wij  tijdens deze vakantie geen enkele discussie over wat wel of niet gedaan. De behoeften van elk van ons is meermaals vervuld. Vlakbij het Gardameer is er een overload aan cultuur (Verona, Venetie, Milaan, …), je kan in de nabijgelegen bergen trekken, je kan je er met uiterst gemak een digestie eten, of je kan chillen met je billen aan één van de verborgen spiagga’s ergens aan het meer. Maar daarover later meer in een volgende blog. Ik wil eerst héél graag ons adresje delen waar we verbleven, want dat was een parel!

Gardameer

Wij boekten bij Airbnb een verblijf niet meteen aan het meer, maar een 20-tal minuten verder zuidelijk in het binnenland, in Bedizolle.  Aan het meer zelf zijn er twee lange kanten: een mondaine (lees: voor ons onbetaalbare) kant, en een andere meer volkse (lees: overvolle campings) kant. Ons verblijf was niks van dat. Het was een omgebouwde garage (klinkt erger dan het is) aan een (zeer) groot huis. Eigenaar is Renato, architect, fotograaf, kunstenaar en duidelijk de pater familias. (Zijn dochter regelt alles wat betreft de verhuur van het appartement, dus zoek hem niet online)

Gardameer appartement
Het appartement binnen by night (overdag is er nl wél licht)

Ik ben zo niet van het type dat dikke vrienden zoekt tijdens haar vakantie. Maar ondanks het stevige leeftijdsverschil tussen Renato, zijn vrouw en onszelf klikte dat bijzonder goed. Niet in het minst omdat hij mij mijn favoriete gerecht spaghetti alla vongole leerde maken. Het was plezant en ik kook niet eens graag.

Gardameer appartement
Renato @fornuis

De binnenruimte van het appartement  is zeker inorde, maar daarvoor doe je het niet. In Italie leef je buiten. We hadden een prachtige binnenkoer. En een prachtige buitentuin. Een mens heeft niet meer nodig. Of toch, eengigantisch zwembad dat we enkel heel sporadisch deelden met de dochter des huizes en haar gezin. En nog een toppertje voor de kinderen: er waren belachelijk veel dieren: konijnen, schildpadden, kippen, een pauw, vissen, en zelfs en aaibaar hert.

Gardameer appartement
Binnenplein

Gardameer appartement

Gardameer appartement
Schildpadden kijken

Gardameer appartement

Vlakbij het huis ligt er nog een ander pand dat dienst doet als het atelier van eigenaar Renato en zijn medewerkers. We mochten een bezoek brengen aan deze ruimte vol heerlijke Dali-styled kunst gemaakt en verzameld door een jonge Renato. Een belevenis!

Gardameer

Soit, de foto’s spreken voor zich. En de prijs was niet eens hoog in vergelijking met wat ze in de buurt vragen. Jij weet al waar je volgend jaar heen wil!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.