briefjes

Een kaasdoos tegen morgen en andere irritante briefjes

De meesten die me een beetje kennen, hebben me al geregeld horen zeuren over de  onheilspellende briefjes in de boekentassen- je weet wel, die scheef geknipte ondingen met onvoorspelbare boodschappen en lastige vragen. Zoals: ‘Graag tegen morgen een lege kaasdoos van 16 kaasjes’ of ‘graag een lege glazen bokaal mét deksel’. Tegen gisteren. (ah ja, want vaak vind ik ze pas nà deadline) Nu moet jij mij zeggen, wie heeft in godsnaam een  kaasdoos in huis? Laat staan een lege. En bokalen met hopen, maar wij zijn sorteerders. De deksels zitten allang bij het restvuil.

Wel, tegen al deze stressmomenten heb ik een oplossing gevonden. Ik heb een Facebookgroep opgericht.  Het moet gezegd in dit geval: leve de sociale media! De Facebookgroep is een zelfhulpgroep met een hele hoop lotgenoten, namelijk ouders van kinderen uit dezelfde school. De reacties op het initiatief zijn uitermate positief. Soms heeft iemand wel eens een lege wc-rol teveel. Of een handspiegel, ik zeg maar wat. (bij onze laatste handspiegel-request kreeg kind van zes een lepel mee. Jawel, dat spiegelt!) Het ledenaantal stijgt gestaag, we begrijpen elkaar.

Family, of een samentrekking van family en friends is zeker iets wat in mijn leven thuishoort.

Het idee van de Facebookgroep kwam er door het boek Framily. Een hoogst interessant boek waar ik nu al enkele avonden zoet mee ben. Voluit luidt de titel: Framily, hoe millenials het gezin hertekenen. Nou mag ik leeftijdsgewijs op de valreep millenial genoemd worden, een samentrekking van family en friends is iets wat zeker in mijn leven thuishoort. Al heel lang nemen mijn vrienden een grote plaats in in mijn leven, en intussen dat van ons gezin. Wie niet beter weet, ziet één familie.

Dat is de kracht van vriendschap: het verdubbelt de vreugde en halveert de smart.

Ik hecht veel waarde aan mijn vrienden en omgeving. Dankzij hen hebben we weer een netwerk waarop we kunnen terugvallen, net zoals in de tribes en stammen van vroeger. Ik vind het fijn om voor anderen hun kinderen te kunnen zorgen (bewijs: er ligt een extra paar te slapen terwijl ik dit neerpen) zodat de ouders even hun rocknroll kunnen terugvinden tijdens een avondje uit. En ik vind het fijn dat dit mij ook gegund wordt. Ik geniet ervan om mensen te helpen, al is het maar met een wc-rol. Of kaasdoos, zoals je verkiest. Dat is de kracht van vriendschap: het verdubbelt de vreugde en halveert de smart.

1 reactie op “Een kaasdoos tegen morgen en andere irritante briefjes

  1. eigenlijk sta ik toch vaak versteld van wat scholen soms vragen aan de ouders. Denken die dat ouders niks anders te doen hebben dan opzoek te gaan naar een aanpassende broek ( alleen groen) , een collectie spinnen in een bokaal of een tijdschrift over sport?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.