Kasterlee - wandelen op de Kabouterberg

Een weekend bij de kabouters in Kasterlee

Het is misschien wat ambitieus, maar maandelijks probeer ik met man en pingkids het dagelijkse ritme te doorbreken, en trekken we op weekend. In januari 2016 ging de trip richting Kasterlee. Si si, dat zijn de kempen. Ver genoeg om het vakantiegevoel op te roepen, dichtbij genoeg om.. awel, je weet wel, niet te ver te zijn.

Bestemming Kasterlee werd deze keer gekozen door moemoe, de oma van dienst. Het was haar verjaardag en dus mocht de hele kroost mee op stap. We logeerden in één van de boshuisjes middenin de kempense bossen. We hebben er netjes voor betaald (enfin, danku moemoe), dus de lofzang die nu volgt is niet gelogen, noch gemanipuleerd.

Ik was er zelf niet bij (wij stonden in de file), maar volgens de moemoe was de ontvangst zéér hartelijk en warm. De gastvrouw wachtte ons op met lokale kabouterkoekjes (lees wat verder onderaan voor meer kaboutershizzle) en had tijd en geduld om alles netjes uit te leggen. Niets map, niets afstandelijk gedoe. Dit is een ontvangst naar moemoe’s hart. Zij blij, wij blij.

Boshuisje -Kasterlee
Het Boshuisje in Kasterlee

Het huisje heeft 4 kamers en 2 badkamers en is piekfijn inorde. Ik zou niet zoveel gratis reclame maken als het huis niet zo ongelooflijk kindvriendelijk was. Tonnen speelgoed en spelletjes, boekjes, een speeltuin buiten, een kickertafel, en nog keiveel ander buitenspeelgoed, alles in supergoeie staat… (En een buitensauna die we zelf niet hebben getest). Echt top!

Boshuisje - Kasterlee

Boshuisje - Kasterlee

Over die kabouters dan. Ik weet niet wat de Kasterleanen met kabouters hebben, maar they have a thing with it. Ik vond het soms wat vreemd, maar de kinderen vonden het natuurlijk prachtig. Enkel in Kasterlee zijn tuinkabouters in voortuinen meer regel dan uitzondering. Houden zo, zou ik zeggen.

Een beetje buiten het centrum vind je  de Kabouterberg, een leuke plek voor gezinnen en kinderen om te ravotten en te wandelen. Wij huurden een ‘smartphone’ bij de toeristische dienst waarmee je een kabouterwandeling kon volgen adhv enkele filmpjes. Wij hadden zelf 4 smartphones mee, dus het was me een raadsel waarom we niet gewoon een app konden kopen om te downloaden. Want het huurgeld was best hoog: 15 euro. Wat kreeg je ervoor? Een filmpje over enkele kabouters, geacteerd door – wij denken- de plaatselijke juffen van de plaatselijke gemeenteschool. Het voelde allemaal wat lang, en het kon zéker wat flitsender, maar we zijn nu eenmaal in de Kempen.  Ok, ok, toegegeven: het verhaaltje is best leuk, de kinderen genoten. Wat wil een moeder meer? Bovendien is de kabouterberg een prachtige plek met zandbergen en bomen met luchtwortels.

Kabouterberg - Kasterlee
Wandelen op de Kabouterberg in Kasterlee

Dag 2 trokken we naar het naastgelegen Arendonk, naar het natuurgebied Hoge Vijvers. Vijvers zal je er niet vinden, wel 500 hectare bos, graslanden en akkers. Het is een prachtig domein dat -weerom – erg fijn is om met kinderen te gaan ravotten. Er wordt ook stevig gemountainbiket en paardgereden. Je kan off road gaan of gewoon lekker op verstevigde paden blijven. Jouw keuze.

Hoge Vijvers - Arendonk
De Hoge Vijvers in Arendonk

Ik wil eigenlijk allen nog kwijt dat deze regio very much fun is voor gezinnen. Kasterlee heeft niet alleen iets met kabouters, maar heeft blijkbaar ook vanalles met pompoenen. Center Parks is in de buurt, Bobbejaanland is vlakbij. Of doe gewoon als wij: budgetvriendelijk wandelen en ravotten in de bossen. Onze wensen gaan niet verder dan dat…

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.