tiktak

Tik tak – Elke dag telt (af)

Beeld je in: een gigantische reuzenklok die je oorverdovend luid tikkend achtervolgt. En dit elke dag. Elk uur. Jep, elke seconde. Dat ondernemersverhaaltje is plezant als het goed is. Maar muren blijken onvermijdelijk en dan klikt die klok extra hard. (en precies ook sneller, kan dat?)

Al een hele tijd was ik aan het kauwen over wat ik nu precies zou schrijven. Want een blog houden, betekent per definitie dat je af entoe iets online zwiert. Helaas die vervelende key question -hoe gaat het precies met mij?- krijg ik maar niet beantwoord.  Moeilijke vraag zeg. Dat ondernemen, dat nieuw gegeven in mijn leven, is dat efkes een rollercoaster. Met een serieus luid tikkende klok dus.

Ik weet dat ik hier waarschijnlijk helemaal niks nieuws vertel. Maar een businnes beginnen is echt elke dag opnieuw totaal niet weten waar aan je begint. Dit schema beschrijft eigenlijk nog het beste hoe ik me voel.

ondernemenEn op de koop toe ben ik intussen stiekem 38 geworden. 38 and counting. Op naar de 40. Het nieuwe 30. Het punt waarop je je verjaardag viert omdat het leuk is voor de kinderen. Die dag waarop je als cadeau extra vroeg wordt gewekt. Omdat het je verjaardag is. Die dag waarop er wordt afgeteld van 38 tot 0 voor je de kaarsen mag uitblazen met je slaapkop, en dat die tijd ruim lang genoeg is om de diepvries-croissants uit de oven te halen. En zelfs netjes te schikken op een dienblad.

Nog zo’n klok die tikt. Tik- je bent bijna 40- TAK!

Soit, de afgelopen weken heb ik al menig dansjes gedaan (echt hé, zonder zeveren). Maar ik heb ook al enkele serieuze muren genomen. Zo van die exemplaren die gigantische builen veroorzaken. En enkele weken na datum zo’n gelige groene schijn op mijn hoofd achterlaten.

Toch moet ik ook keihard toegeven dat -ondanks de tijd-en geldstress – ik ook keihard aan het genieten ben. Ik heb altijd gedroomd dat geen enkele dag er ooit hetzelfde zou uitzien. Et voilà, be careful what you whish for.

Klein voordeel aan deze gigantische ups and downs: je voelt tot in je tenen dat je leeft.  Elke dag telt. Maar telt dus ook stiekem af. Kan iemand de klok nu stopzetten. Of gewoon wat stiller zetten, is ook goed. Please?

2 reacties op “Tik tak – Elke dag telt (af)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.