vakantie

Hoog tijd om je zomervakantie te boeken. Maar waar?

Frank had het al voorspeld: de winter komt er nu écht aan. Tijd voor actie, people. Want met het stijgend gebrek aan licht verhoogt evenredig de goesting om de zomervakantie te boeken.  I’m a flip flop kinda girl.

(Lees meteen onderaan het artikel waar je de leukste adressen voor gezinsvriendelijke vakanties vindt, of lees eerst verder over mijn eigen ervaringen.)

Elk jaar opnieuw voelt het toch als een serieuze uitdaging, die zomervakantie boeken? Ik heb het dan niet over de zomerkampen, maar wel over de enige echte gezinsvakantie. Wanneer? Naar waar?! Willen we met vrienden? Proberen we deze keer toch eens een camping of mobilhome? (stiekem een droom van me) Wordt het een appartement of villa?  Natuur of cultuur? Hoeveel hebben we te besteden? In één woord: aaaarrggghidkdzviz!!!

Ik vertel even kort hoe het bij ons meestal gaat. In mei en bij de eerste zonnestralen beginnen we ons af te vragen wat we dit jaar tijdens de zomervakantie zullen doen. Eerst volgt er een lange discussie tussen monsieur pingrid en mezelf over het strand of de bergen. Ik verlies. We gaan dus naar het strand. Als tegenprestatie zoekt monsieur een leuk onderdak.

Helaas was de kleine oppervlakte en het beperkte terras  in combinatie met twee jonge wildebrassen goed voor 12 bijna-hartinfarcten per dag.

We willen geen herhaling van vorig jaar. Toen was onze vakantie een half drama. Ik ben uitgeputter (is dit een woord?) teruggekeerd uit vakantie dan toen ik vertrok. Herkenbaar? Ik dacht het wel. We hadden een prachtig – niets op aan te merken- appartement gehuurd aan de Spaanse kust. Het had een geweldig zicht op de rotsige omgeving en de zee. (Merci monsieur pingrid) Helaas was de kleine oppervlakte en het beperkte terras  in combinatie met twee jonge wildebrassen goed voor 12 bijna-hartinfarcten per dag. Had ik al gezegd dat we daarna nog voor 4 dagen naar Barcelona zijn gegaan? Een drukke stad (hoogseizoen mensen!) tijdens een hittegolf is geen goed idee. Alsof ik dat toen niet wist, maar het gewoon wilde negeren.

het terras van de hartinfarcten
het terras van de hartinfarcten

Wij, la famille pingrid, zijn dit jaar beter voorbereid. We hebben intussen (extra vroeg op het jaar) de knoop doorgehakt. Wij gaan volgende zomer naar het strand én de bergen. (ha!) We gaan naar een (appartement in een) boerderij aan het Gardameer in Italië. (Die mobilhome is helaas nog niet voor dit jaar, en het budget is ook deze keer  weer niet gigantisch.) Wij houden het dus simpel met een appartement. Deze keer wel op het gelijkvloers mét tuin én zwembad. En fijn gelegen ver weg van de vreselijke massa.

Wij boekten via AirBnB. We hebben hier nl heel fijne ervaringen mee. Maar er zijn nog een hoop andere fijne kanalen die je kan gebruiken om unieke plekken te ontdekken. Elk zijn eigen eisen en wensen. Hieronder nog een paar fijne links!

1. Little Treasures

Amy is de bezielster van deze fijne website. Ze zoekt – zoals de titel aangeeft – kleine schatten ver weg van het massatoerisme. Je vindt op haar website alles van hippe hotels, bijzondere bed & breakfasts en chique chalets. Voor elk adres geldt: kids welkom!

2. De Dansende Kameel

Bedoeld voor gezinnen die exotisch willen reizen. De Dansende Kameel is opgericht door Sylvie en Marie.  Al jaren trekken beiden met hun kinderen de wereld rond. Zo hebben ze massa’s know-how en ervaring opgebouwd om ook voor anderen originele routes uit te stippelen, met de meest kindvriendelijke adresjes en activiteiten.

3. Kid and Coe

Deze heb ik ontdekt via advertenties op Facebook. Bevindt zich in een iets hoger en luxueuzer segment met een prachtig aanbod van plekken die zo uit instagram lijken te zijn weggelopen.

4. 30pluskids

Een website waar je uren en uren in kan verdwalen. Hier vind je écht alles. Als je snel keuzes wil maken, blijf hier weg. Indien je een groot aanbod kindvriendelijke plekken zoekt, ben je aan het perfecte adres.

5. natuurhuisje.nl

Een website met enkel vakantiehuizen midden in de natuur. Vergeet stadscentra, hier zoek je plekken in totale rust. De website profileert zich niet expliciet naar kinderen, maar het aanbod zal veel ouders aanspreken. Laat ze maar ravotten!

Nu ben ik benieuwd: waar trek jij deze zomer naartoe? En vooral: hoe heb jij jouw (mogelijke) droomplek gevonden? Deel je kennis en hou jezelf niet tegen om aanvullende tips te geven! 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.