kippen

Welkom Rosalie en Freddy

Dus kind van 7 wou een stel kippen als communiecadeau. En wij vonden het goed. Dat was even een onverwacht antwoord, want de deal was: hou je moestuin in leven en bewijs dat je klaar bent om te zorgen voor “een leven.” Die deal is schromelijk mislukt. Nooit werd er omgekeken naar het weelderig groen dat steeds bruiner, schraler en triestiger werd. Maar wij beseffen nu: planten zijn geen dieren. Ok, ze ademen allebei, maar gewassen zijn nu eenmaal niet zo knuffelbaar. En ze zeggen ook niks. Kind van zeven wou een gesprekspartner, of vertrouwenspersoon als je wil, al antwoordt die met niet meer dan “toktok”(of “cotcot” in het Frans).

Als je zo uitkijkt naar je adoptiedier, dan is het niet meer dan normaal dat je je de uitverkorene zelf mag aanduiden. We planden daarom gisteren een trip naar een kippenboerderij waar de meest uiteenlopende kippensoorten gezellig samenleven en wachten op een nieuwe thuis. We reden een heel eind tot WalliGalli, gelegen in het Waalse land tussen Brussel, Luik en Namen.

kippen
Kind van zeven weegt af, bestudeert en kiest

De namen ‘Rosalie en Freddy’ waren allang op voorhand gekozen. De helft van het plezier gebeurt namelijk vooraf. Het was kwestie om een kip te vinden die de naam eer aandeed.

kippen
Rosalie is gekozen

We werden geholpen door een lookalike van de professor uit ‘Back to the Future’. Een aardige man die tijdens zijn pensioen in de kippenwereld gerold was vanwege zijn zonen. Op het halfuurtje dat wij er waren, zijn er een stuk of 10 kippen verkocht. Misschien die kippenbusiness eens nader bestuderen, denk ik dan.

kippen
Extreem happy én met kippen op schoot terug naar huis

Aangezien we de kippen in Wallonie hebben gehaald, wordt er ook netjes in het Frans gecommuniceerd tegen de beestjes. Ik zie dat als een meevaller voor de talenkennis van het hele gezin.

kippen
Meet Rosalie (Dit is een zijdehoen blijkbaar)

Rosalie heeft haar draai intussen gevonden. Je zou kunnen twijfelen, maar ze is wel degelijk een kip, want het eerste ei is al gelegd. (Het ei is door enthousiasme en zenuwen van kind van zeven wel op de grond beland en kon dus niet geconsumeerd worden. You can’t have it all.) Rosalie is een knuffelkip en legt enkel kleine eitjes. Maar dat is onbelangrijk wegens haar vertrouwenspersoon-functie.

kippen
Meet Freddy

Eén kip is geen kip. Dus kind van vijf mocht ook een exemplaar kiezen. Freddy moet nog wat aanpassen en heeft onderweg naar haar nieuwe thuis de hele doos ondergekakt. We geven haar nog wat tijd….
Want Billy komt er ook nog aan. Maar dat is een verhaal voor volgende week.
To be continued.

2 gedachten over “Welkom Rosalie en Freddy

  1. Blijkbaar een kippen-hype aan de gang … mijn dochter van 4 is ineens ook in de ban van kippen. Ze wist me gisteren trouwens te vertellen dat als er in eieren gele bolletjes zaten dat je die niet mocht opeten. Effe verwarring, want ik ging verder over dooiers en hoe gezond die zijn; zij was in shock want ze had het over gele kuikentjes …. 😉
    Veel plezier ermee!

Geef een reactie