pin pon

Ontbijten aan het Vossenplein in Pin Pon

Ik vind het heerlijk om te snuisteren op rommelmarkten en in kringloopwinkels op zoek naar waardeloze, maar prachtige schatten. Omdat dit met koetsen, buggy’s en daarna megadrukke, jonge veulens niet echt een optie was, heb ik de laatste jaren wat moeten inbinden. Maar tegenwoordig zijn ze ouder en tembaarder. Mits een stevige wortel voor hun neus kan het plan af en toe ook slagen. Deze keer was de dikke carrotte een ontbijt bij Pin Pon in Brussel. 

De vossenmarkt in Brussel is de queen der queens van de rommelmarkten. Ook al wonen we niet heel ver, een bezoek stond al jaren hoog op mijn whishlist. Wegens bovenstaande redenen geraakten we er lang niet.  En ook- als je al weinig slaapt, dan moet niemand mij vragen om eens extra vroeg op te staan enkel voor de gezelligheid. Soit, we zijn er dus geraakt. Ik mijn zin, en zoon van 6 blij met zijn ontbijt in Pin Pon.

pin pon
zicht op de markt vanuit Pin Pon

Pin Pon spreek je uit op z’n Frans ‘pein-pong’ want de zaak is ondergebracht in de vroegere brandweerkazerne. Ik hou van gebouwen met een verhaal. Niet alleen zijn er twee ingangen, binnenin is het gebouwtje een klein doolhof en is het een uitdaging om te weten te komen in welke vleugel de wc nu eigenlijk gelegen is. I-de-aal dus voor kinderen die wat op trappen willen rennen en graag op ontdekking trekken. Ons heb je helemaal mee.

Toen wij gingen, was het heerlijk rustig en was de staf al blij met ons als klant waardoor we ons veel rondgeloop konden permitteren. Het is een superfijn-adresje met prachtig zicht op het plein en waar je alle bedrijvigheid rustig kan gadeslaan. Het ontbijt was lekker én betaalbaar, voor de durvers: er zijn ook brunchformules!

pin pon

pin pon
mannen die eten, moet je niet storen
pin pon
voldaan en dus gelukkig

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.