PIngenda 12 maart

Een gladiatorenfestival en zoveel meer – Pingenda 12&13 maart

Woehwoooow. Dat was mijn eerste reactie toen ik over het gladiatorenfestival hoorde in Tongeren. En dat het dan ook nog eens schitterend weer wordt volgend weekend! Ik vrees helaas dat ik zelf geen tijd zal hebben voor een bezoek aan de oudste stad van België. Balen! Maar dat neemt niet weg dat ik deze tip heel graag wil delen. Lees verder voor meer en ander in de wekelijkse pingenda-tips!

Gladiatorenfestival in Tongeren
gladiator photo
Photo by hans s Dit sfeerbeeld is niet in Tongeren genomen

Wat? Een spectaculair Gladiatorenfestival in de straten van Tongeren. Het centrum wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden.

Waarom? Omdat re-enactment altijd (écht altijd) een aanrader is met kinderen. Omdat Tongeren de oudste stad van Belgie is en dus sowieso de moeite waard. Omdat deze uitstap de geschiedeniskennis niet alleen je kind maar ook jezelf vooruit helpt.

Praktisch? Het evenement komt er nav de succesvolle tentoonstelling ‘Gladiatoren – Helden van het Colosseum. Die expo  is betalend, maar de shows in de straten zijn gratis! Alle info vind je hier.

Sterrenkijkdagen

stars photo

Wat? Op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen zetten sterrenwachten en amateur-astronomen hun telescopen buiten, waardoor je die avond de maan, de sterren  en de planeet Jupiter van dichtbij kan bewonderen.

Waarom? Omdat je tijdens dit laatste weekend van het voorjaar moet genieten van de sterrenhemel nu het nog wintertijd is én de maan rond het eerste kwartier is. Omdat telescopen en sterren altijd tot de verbeelding spreken. Enfin, bij ons toch.

Praktisch? Tip: ga alleen als het al donker is :), alle info vind je hier

Retroweekend in de kringloopwinkels

kringloop

Photo credit: pinprick via Foter.com / CC BY-NC-ND

Wat? Op 12 maart pakken een hoop Kringwinkels uit met hun coolste,
origineelste en hipste retro: nostalgische meubels, funky outfits,
sixties lampen, zeldzame lp’s …

Waarom? Omdat dit shoppen is,aha! maar tegelijk ook milieu- & budgetvriendelijk, wie wil dat nu niet? Omdat ik nu al massa’s anekdotes uit mama’s en papa’s kindertijd voel opborrelen. Jeej, retro speelgoed!!

Praktisch? Sommige kringloopwinkels focussen zich op speelgoed, anderen op meubels of kleren. Alle info vind je hier!

Front Photo credit: Cín via Foter.com / CC BY-NC

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.