Pingenda – 14-15 nov

Welkom op de allereerste officiële Pingenda-post ever. De Pingenda is dé ‘core business’ van Project Pingrid. Net vanwege Pingenda ben ik met deze blog begonnen. Want, hoe vaak las ik  -tot mijn grote frustratie – op maandag recensies en verslagen van evenementen of festivals die het afgelopen weekend hadden plaatsgevonden? Steevast events waar ik zélf heel graag naartoe was geweest … indien ik had ik geweten dat ze plaatsvonden.

Activiteitenagenda’s toch genoeg hoor ik je denken? Dat klopt. Maar de informatie van wat er waar allemaal te doen is, is wijdverspreid en versnipperd. Jammer, want zo vindt niemand de weg nog  doorheen de brei. Vandaar de Pingenda: een wekelijks lijstje van enkele highlights – niet te missen het aankomende weekend. Pin de volgende evenementen maar alvast op je kalender, want deze events zijn té leuk om te missen volgend weekend!

14 november – De intrede van de Sint

12139964_963828057021788_8415187134331539295_o

Wat?

Aanstaande zaterdag meert de enige échte Sint met zijn stoomboot weer aan in Antwerpen, tegen het ponton van het Steenplein. Verwacht je zoals elk jaar aan een groot feest met een optocht van Pieten (hoe zwart ze dit jaar zijn, valt af te wachten), en figuren als Ramon met zijn paard Slechtweervandaag, Conchita en professor Van den Uytlegs.

Waarom?

Omdat niets zo spannend en intrigerend is om de échte Sinterklaas in levende lijve te zien. Omdat Sinterklaas  (hoor ik toch overal) een uitstervend feest is en je met je kinderen van je jeugdsentiment moet genieten zolang het kan. Omdat Ramon Iglesias (ja, van de film!) een optreden geeft. Omdat je wilt weten – voor de zekerheid – of er dit jaar stoute, al dan enkel brave kinderen zijn.

Praktisch?

Voor de route die de stoet volgt en het dagprogramma, kan je het best op de website kijken van Ketnet. Geen zin om uit je luie zetel te komen? Volg het dan allemaal live op Eén of Ketnet. (vanaf 13u30)

 

15 november – Kunstendag voor kinderen.

8754a4ff637f127bd6aad5eac5abf991

Wat?

De Kunstendag voor Kinderen vindt elk jaar plaats op de derde zondag van november. Op die dag geven kunstenorganisaties en cultuurcentra in Vlaanderen en Brussel aan iedereen tot 12 jaar (en hun ouders, grootouders, vrienden, broers en zussen) de gelegenheid om kennis te maken met kunst.  En daarmee bedoelen we kunst in de ruimste zin van het woord: van dans, tot architectuur, tot beeldende kunst. Wil je je kind laten dansen, fuiven en drinken met Arne Sierens in NTGent of een atelier van  Jan Fabre in Antwerpen laten bijwonen? Kan allemaal!

Waarom?

Omdat het fijn is dat de cultuurbeleving van je kind verder gaat dan K3 zoekt K3. Omdat keiveel musea en cultuurcentra (vaak gratis) hun deuren openen en frisse workshops geven. Waarom nog? Waarom niet, is de vraag.

Praktisch?

Je kan in cultuurcentra in heel Vlaanderen en Brussel terecht. De website  heeft een superhandig tool om de meest gepast workshop te zoeken: per leeftijd, regio, kunsttak, enz.  Wil je enkele uitgelichte tips? Lees dan hier verder.

Geef een reactie