Pingenda 21-22 nov

Aha, pingenda-post nummer 2! Benieuwd wat er dit weekend niet te missen is, maar geen zin om vreselijke zoekmachines te doorwurmen? Lees hier de toppers, en pin volgende evenementen alvast op je kalender!

Dag van de wetenschap
dag-van-de-wetenschap-splash

Wat? Op de Dag van de Wetenschap is iedereen wetenschapper voor één dag. Je kan terecht in één van de 179 doe-centra, universiteiten, hogescholen, musea, bedrijven, sterrenwachten en je komt op plaatsen waar je anders niet binnen mag. Je ontdekt er uitvindingen en luistert er naar professoren en onderzoekers.  Of je kan zelf de handen uit de mouwen steken in boeiende workshops.

Waarom? Geheime boodschappen ontcijferen, bewaakt door wiskundige raadsels. Of raketten bouwen voor dummies? En wat is stank precies? Spelenderwijs leren, don’t we all love it?

Praktisch? Overzichtelijke website, alleen jammer dat je niet op leeftijd kan zoeken. Maar dat kan je omzeilen door naar uitmetvlieg te surfen, en bij trefwoord ‘dag van de wetenschap te typen. Op deze site kan je nl. wél op leeftijd zoeken.

Voorleesweek
ee71e707546111082089059bae44855e

Wat?  De Voorleesweek is een jaarlijks terugkerende campagne van Iedereen Leest! (het vroegere Stichting Lezen) en dient om volwassenen aan te moedigen om vaker voor te lezen aan kinderen. In ontzettend veel bibliotheken over heel Vlaanderen vind je gedurende de hele volgende week verschillende workshops en vertelmomenten.

Waarom? Voorlezen is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat de relatie met je kind verbetert. Vroeg beginnen met voorlezen kan helpen om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Maar het allerbelangrijkste? Voorlezen stimuleert verbeeldingskracht!

Praktisch? Een hele week lang in de meeste bibliotheken. Het aanbod vis uiteraard bijzonder versnipperd over alle provincies. En je kan blijkbaar ook niet van boekenmensen verwachten dat ze een overzichtelijke website bouwen met handige kalender. Het is dus wat gesukkel om een beeld te krijgen van hele aanbod, maar mijn tip: check  gewoon via FB de bibliotheken in je buurt, dat zal nog het handigste zijn. Of lees zelf voor.

Wanna Gogo Ice Magic

ijssculpturen

wat? Een ijsscupturenfestival dat al voor de 16de keer plaatsvindt in Brugge. Deze keer kozen de organisatoren voor een samenwerking met Studio 100.

waarom? Heb jij ooit Kabouter Plop, Mega Mindy of K3 gezien bij -6 graden? Awel dan. (Er is ook een ice-bar als dat een extra motivatie kan zijn)

praktisch? Op het stationsplein in Brugge, nog tot 3 januari. Alle noodzakelijke info vind je hier.

 

 

Geef een reactie