Pingenda 28-29 nov

Nadat mijn vorig weekend planmatig redelijk zwaar door elkaar is geschud wegens terreurniveau 4, waag ik nogmaals een poging om jullie een variabel en leuk aanbod voor te schotelen van evenementen ‘fun met kinderen’ voor volgend weekend. Wat is er te doen, folks?

Winterpret – Brussel

verlichte draaimolen op winterpret in Brussel

Mja, er gaan  hier en daar stemmen op om het hele event af te blazen wegens je weet wel. Dat zou bijzonder jammer zijn. Elk jaar maken monsieur ping, moi en the kids een geslaagde uitstap naar deze ‘kerstmarkt’, en elke keer weer genieten we hier met volle teugen van. (Nota: ik heb het niet echt voor kerstmarkten, maar deze is écht fijn)

wat? Een grote kerstmarkt met 200 chalets, kermisattracties (en reuzerad!), ijspiste en klank-en lichtspel.

waarom? Omdat het klank- en lichtspel op de Grote Markt indrukwekkend mooi is.  Omdat Winterpret voor de eerste keer plaatsvindt in een zo goed als autovrij centrum. Omdat je Brussel ziet op haar wintermooist, dat het een verademing mag zijn na de laatste weken met filmpjes van mensen in zwarte bivakmutsen.

praktisch? van 27 november tem 3 januari, elke dag van 11u tot 22u. Meer info vind je hier.

The Good Dinosaur – de film

65428

wat? De 16de Pixar-film stelt zich de vraag: wat als de dinosaurussen nooit waren uitgestorven? Een verhaal over een jonge, lieve dino met ‘lots of adventures’…

waarom? Omdat je nooit mooiere animatiebeelden zag. Omdat gure herfstweekends (vooral zondag blijf je best binnen) perfect zijn om te vluchten in een warme cinemazaal. Omdat je oprecht benieuwd bent naar de vraag hoe de wereld er uit zou zien mét dino’s! (Waarom niet gaan? Omdat de verhaallijn pover blijft, en het vooral meer jonge kinderen boeit. Just saying.)

praktisch? Sinds gisteren in de zalen. Just pick a theatre.

Klimaatparty met Radio Oorwoud

wat?  Dit weekend staat voor velen in het teken van het klimaatprobleem. (Zo heb je zondag ook de Klimaatmars in Oostende). Zaterdag kan je in Leuven naar een optreden van Radio Oorwoud, een band opgericht door WWF om klimaatproblemen bij kinderen bespreekbaar te maken.

waarom?   Omdat niemand nee zegt tegen een feestje met Hannelore Bedert, Arne Vanhaecke (VTM KZoom) en een full live band. Gratis. Omdat niemand kan weerstaan aan kinderliedjes over rappende nijlpaarden. (je kinderen kennen meer dan waarschijnlijk de nummers van op school) Omdat je je stem wilt laten horen tegen het klimaatprobleem.

praktisch? De klimaatmarkt mét kinderanimatie vindt plaats vanaf 11u op het Martelarenplein in Leuven. De party start ongeveer om 13u30 in het Depot in Leuven. Meer info vind je hier.

Nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Check ook mijn Pingenda-kalender op deze site voor meer inspiratie! Enjoy!

Geef een reactie