28 feb - Pingenda

Pingenda (&WIN): waar naartoe met #kids op 27 & 28 feb?

Wij zitten al boordevol plannen voor aanstaande weekend. En jij?  Waar ga jij naartoe met je #kids aanstaande zaterdag en zondag? Check af en toe de pingenda voor inspiratie of  schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan krijg je wekelijks leuke weekendtips in je mailbox.  Wat dit weekend betreft, kan je gewoon netjes verder blijven lezen. Er valt zowaar stuff te WINNEN. Read it!

Halfvastenfoor Gent

28 feb-Halfvastenfoor

Wat? Voor studenten de alarmbel om achter de boeken te kruipen, voor kinderen het startsignaal van dikke pret. Op zaterdag gaat de 519de (!!) Halfvastenfoor van start op en rond het Sint-Pietersplein.

Waarom? Omdat het een kermis is en dikke pret (duh!). Omdat er 3 nieuwe grote attracties te ontdekken zijn (meer info vind je hier). Omdat er naast die drie nog 99 andere kramen staan. Ik denk: fun verzekerd.

Praktisch? Vanaf zaterdag tot en met zondag 20 maart. Verschillende themadagen zoals: Buffalodag, prikkelarme dagen voor mensen met een beperking, .. Meer info vind je hier.

Nationale Wandeldag

28 feb

Wat? Het is een “Nationale Wandeldag”, maar heet “Vlaanderen Wandelt”. Verwarrend. Wat we wel weten is dat duizenden wandelaars dit weekend afzakken naar het provinciaal domein in Hofstade om te gesjellig samen te stappen. Zie het als de aftrap van het nieuwe wandelseizoen. De dagtrippers hebben zowaar ook een kidsaanbod bedacht.

Waarom? Omdat er een speciaal kidspad is voorzien van 4 kilometer met een fotozoektocht. Omdat je avontuurlijke GPS-tochten kan maken. Omdat naar buiten gaan altijd een goed idee is.

Praktisch?  Op zondag 28 februari in Hofstade. Meer info vind je hier.

BIL for kids – WINWINWIN!

28 feb -BIL

Wat? De Belgische improvisatieliga of BIL houdt een speciale namiddagvoorstelling voor kinderen. Denk: twee topteams van improvisatoren, een streng scheidsrechterstrio, een vlotte ceremoniemeester en natuurlijk: gieren, brullen, lachen.

Waarom? Omdat je onbeperkt met sloefen mag gooien naar de acteurs! Omdat de special guests niet van de minsten zijn: Dempsey van Helden, Kobe Van Herwegen van Ghostrockers en Anne Van Opstal van de musicals Sneeuwwitje en Doornroosje. Omdat je verdorie gratis kan gaan!

Praktisch?  Richtleeftijd is van 8 tot 12 jaar. Zondag 28 feb om 15u in Antwerpen. Alle info vind je hier.

WIN? Yes, Pingrid mag een gezinsticket voor 4 personen (twv 32 euro) weggeven voor deze geweldige show!  Wat moet je hiervoor doen?

  1. Volg me op één van volgende kanalen: Facebook, Instagram of Pinterest of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
  2. Like het bericht op één van de sociale media.
  3. Vertel in een reactie (op deze post, of via de andere kanalen) waarover je graag nog zou lezen op Project Pingrid.

Enkel als alle bovenstaande stappen worden gevolgd, maak je kans om te winnen. Vrijdagmiddag wordt de gelukkige bekendgemaakt.

Happy weekend! x

 

Geef een reactie