Museum Night Fever 2016

Pingenda-tip: bezoek dit weekend ‘Museum Night Fever’

Het was de laatste dagen wat stil bij Project Pingrid. Mijn excuses, het is winter voor iedereen. Maar voor de late beslissers schud ik graag een topidee uit mijn mouw voor dit weekend 5 & 6 maart. Een echte aanrader om dit weekend te doen met je kids . Ik heb het over de 9de editie van Museum Night Fever in Brussel. 24 musea openen zaterdagavond/nacht de deuren en organiseren vanalles leuks. En weet je wat? ‘t Is gratis voor kinderen tot 12. Yes!

Museum Night Fever is in principe bedoeld om jongeren warm te maken voor een bezoek aan musea. Er is dan ook een ruim aanbod feestjes en optredens  op het lijstje te vinden. Tòch is er ook genoeg interessants te ontdekken voor kinderen onder de 12 jaar. (Alvast sorry voor mijn enthousiasme. Ik word er niet voor betaald. Het is gewoon sterker dan mezelf.) Hier wat inspiratie.

Het museum voor Natuurwetenschappen

Mijn liefde voor het museum van Natuurwetenschappen had ik al met jullie gedeeld in een vorig artikel. Dus uiteraard kan deze plek niet ontbreken tussen de tips. Zaterdagnacht wordt het museum een heus ‘Balkan Tattoo Circus”. Verwacht je aan bedwelmende Balkanmuziek , 60 circusartiesten, én – always a winner – plaktattoos. Meer info vind je hier.

Het Stripcentrum

Wat er leuk is aan een stripmuseum moet ik niet echt toelichten. Maar combineer een bezoek als de nacht gevallen is (= als het donker is voor de meesten onder 12) met leuke performances, acrobatie, dans en theater… en je hebt een herinnering gebouwd waar je kids jaren later nog over praten.

Choco-Story

Hmmm. Chocolade. En chocoladetattoos. Nomnomnom. 5 make-up artiesten gaan de hele avond aan de slag met chocolade. Met een penseel, een stempel en wat vloeibare chocolade tatoeëren ze je lievelingsdessert op je arm. Meer info vind je hier. 

Train World

Ik denk dat ik nog geen enkele slechte recensie heb gelezen over dit gloednieuwe museum. Deze plek staat bijgevolg bovenaan mijn wishlist. Tijdens de museumnacht komt er een ‘geluidsperformer’, of je kan eens langs de lokettenzaal van waaruit Studio Brussel live uitzendt. Maar volgens mij is een bezoek aan het museum an sich al fijn genoeg.  Alle info, hier. 

Koninklijke Bibliotheek van België

Elk boek dat in ons land gepubliceerd of door een Belg geschreven werd waar dan ook ter wereld, heeft hier een plekje. Verwacht je aan 17 verdiepingen ofwel 7 miljoen boeken. Onmogelijk om niet onder de indruk te zijn. Het is trouwens zeer uitzonderlijk om toegang te krijgen tot deze schatkamer.

En meer…

Zo zijn er nog een blote-voeten-voelparcours en vibrerende stoelen in de Coudenberg, een fotobooth anno 1850 in het Museum voor het Kostuum en de Kant, à-la-carte dans in het Muziekinstrumentenmuseum, kunstzinnige kappers  bij WIELS, jazz, klassiek en big band tussen de oldtimers van Autoworld, enz enz.   Too much to mention. Ik stel voor dat je gewoon eens door de website struint van Museum Night Fever.

Nog een gouden tip:

Vervelende kinderen, je geraakt niet voorbij de voordeur of je moet per direct terug richting thuis? Je ticket blijft nog geldig tot eind deze maand! Dus zelfs al ga je niet naar museumnacht, het ticket komt voordeliger uit om  bijvoorbeeld een bezoek aan trainworld te brengen later deze maand. Of gewoon zondag natuurlijk.

Een ticket “24 musea” kost €10 in voorverkoop en €14 op de dag zelf. Had ik al gezegd dat kinderen gratis binnen mogen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.