Pingenda – waar naartoe met kids op 12 en 13 dec?

Waar vind je leuke activiteiten om dit weekend te doen samen met je #kids? Wat zal je deze keer alweer bedenken?  Waar naartoe met je kinderen zaterdag en zondag? Check de Pingenda voor inspiratie!  Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en Project Pingrid houd je wekelijks op de hoogte van niet te missen tips.  En psst…het is alweer het laatste weekend voordat de kerstvakantie officieel start! jeej! Piep gerust al eens in de Pingenda-kalender om te weten wat er allemaal te beleven valt. (Wees gerust, deze wordt zeker nog aangevuld.)

Hier alvast de 3 tips voor dit weekend. (en vergeet ook niet samen de kerstboom te versieren als je dat nog niet gedaan had :-))

Pinokkio kijken!

pinokkio

wat? Elke maand organiseert Cinema Zuid in Antwerpen ‘Zazie op Zondag’.  Dit weekend kan je onder andere de oeroude klassieker Pinokkio gaan zien. Heerlijk nostalgisch toch? (Let op!: Aangezien het om de originele film gaat, is het Engels gesproken met Nederlandse ondertitels.)

waarom? Omdat er geen betere zondagochtendfilms zijn als de good ol’ Disney klassiekers. Omdat de film onlangs is opgepoetst n.a.v. zijn 75ste (!!) verjaardag. Omdat naar de cinema gaan voor respectievelijk 3€(kind) en 5€(volwassenen) echt een buitenkansje is.

praktisch? ‘Zazie op zondag’ vindt elke maand plaats in Cinema Zuid, Antwerpen.  Het principe is: 2 films op zondag om 10u30 voor twee leeftijdscategorieën, liefst vernieuwende en niet te commerciële kinderproducties. Alle info hier!

Kinderlezing in Technopolis!
kinderen luisteren in Technopolis

wat?  Via kinderlezingen wil Technopolis de interesse in wetenschap en techniek bij kinderen aanwakkeren. Dit weekend  vertelt zoöloog Bram Vanschoenwinkel (K.U. Leuven) hoe en waarom bepaalde diersoorten uitsterven, en of we ze ook weer tot leven kunnen brengen.

waarom? Omdat iedereen zich stiekem afvraagt of Jurassic Park ooit de real deal wordt.  Omdat kinderen er worden gestimuleerd om out of the box te denken en te reageren. (een zeldzaamheid in het Vlaamsche onderwijs). Omdat een uitstap naar Technopolis eigenlijk geen extra reden nodig heeft.  

praktisch? Technopolis in Mechelen organiseert maandelijks een kinderlezing. Inschrijven kan je hier. Voor de lezing betaal je 5 euro of 2,5 als je ook het museum bezoekt.

Een optreden van De Piepkes!

Muziekgroep de Piepkes

wat?  De Piepkes is een band met Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen,  3 mannen waarvan je niet meteen kinderliedjes verwacht. Ze begonnen enkele jaren geleden met kindermuziek omdat ze het bestaande aanbod te mager vonden.

waarom? Omdat we kinderliedjes die buiten de lijnen durven kleuren, moeten aanmoedigen en ondersteunen.  Omdat absurditeit de max is! Omdat een optreden van deze 3 knallers nooit kan mislukken.

praktisch? Zondag 13/12 om 15u in Aalst,  CC de Werf.  10€. Alle info over De Piepkes vind je hier.

Photo by susan402

Geef een reactie