zelfgemaakt slijm in kinderhand

Hoe slijm maken om mee te spelen?

Vanwege Project Pingrid geef ik misschien de indruk dat ik een moeder ben dat niets anders te doen heeft dan met haar kinderen bezig te zijn. Maar hoezeer ik van hen hou, ik heb ook verschrikkelijk veel me-time nodig (om het eveneens met een verschrikkelijk woord uit te drukken). Ik heb vaak echt nood aan ruimte en rust. Die broodnodige tijd kan ik volgens mij alleen verkrijgen door de pingkids een tijdsvullende activiteit te geven zodat ze niet na elke ademhaling naar me op zoek zijn. Daarom is één van mijn favoriete zoek-onderwerpen: knutselen en klieren waarbij je je moeder niet nodig hebt. Ik vond het perfecte recept: slijm maken!

Het kost een paar minuten van je tijd om slijm te maken, maar daarna heb je alle tijd van de wereld voor jezelf. Want met slijm zijn ze zoet voor – wel, euhm, toch een dik anderhalf uur.

Je hebt nodig:

  • psylliumvlokken: Klinkt zeer exotisch, maar vind je bij Bioplanet voor zo’n 12 euro. Psylliumvlokken worden eigenlijk gebruikt om minder eetlust op te wekken en zijn goed voor de darmen. Blijkbaar. Mij krijgen ze nooit zover om het spul in te slikken.
  • kleurstof: te koop bij Aveve of Horta.
  • water: uit je kraan

Hoe?

  1. Doe 250cl in een ruime kookpot. Zorg dat de pot ruim genoeg is want het goedje borrelt nogal wat tijdens het koken.
  2. Doe de kleurstof in het water wanneer het nog koud is. (of voeg ‘glow-in-the-dark- vloeistof toe, of glitters ‘for a special effect’)
  3. Doe 1 eetlepel van de psylliumvlokken bij het koude water en meng.
  4. Laat het brouwsel 6 minuten koken op hoge stand, en roer af en toe.
  5. Giet het brouwsel over in een andere pot om af te koelen.
  6. Veel slijmplezier.

slijm maken om mee te spelen IMG_0501 zelfgemaakt slijm zelfgemaakt slijm

Bronnen: kidsplaybox en kleuterklasse

Geef een reactie