maaltafels

4 leuke apps om maaltafels te oefenen

Leve de tablets!  Want dankzij deze geweldige uitvinding is er nooit en jamais nog gezeur over het saai vanbuiten leren van maaltafels. Tablets maken alles wat saai is plots stukken interessanter door middel van spelletjes. Deze 4 leuke rekenapps is hebben wij uitgetest en leuk bevonden. 

Tafelkluis

Maaltafels app

Leuk spel waarbij je val­lende dynami­et­staven met tafel­som­men tijdig naar de juiste plek moet ver­slepen. Pas dan lukt het de speler een kluis vol goud te ope­nen. Dit is ten huize Pingrid de absolute favoriet. Bovendien kan je als ouder goed zien welke tafels nog wat extra aandacht verdienen en welke je kind al goed onder de knie heeft.

Praktisch: Voor IOS. Tafelk­luis Lite is gratis en biedt de mogelijkheid om te oefe­nen met de tafel van 1 en 2. De volledige ver­sie (tafels 1–10) kost € 1,59.

Meerkat Math

Maaltafels app

Een rekenapp met 8 mini-spelletjes. Door de verschillende spelletjes is er veel afwisseling en heeft je kind amper nog door dat hij maaltafels aan het oefenen is. Elk spelletje is een soort van race waarbij het kind het juiste antwoord moet geven om vooruit te gaan.

Praktisch: Niet goedkoop: 4, 49 euro. Je kan wel eerst de lite version downloaden en testen of het iets voor zoon en dochter is. Tot nog toe enkel voor iOS.

Rekenkoning

Maaltafels app

Bedoeling is om koning van de rekenkunde te worden door allerlei sommen op te lossen. Hoe meer juiste antwoorden je geeft, hoe hoger je op de sociale ladder je kruipt, tot je uiteindelijk de heerser wordt van de rekenwereld.  Heel mooie interface, al vond kind van 7 dit een beetje een droog en toch wat saai spel.

Praktisch: Gratis versie waarbij je gratis versie je kan optellen en aftrekken. De uitbreiding met maaltafels kost € 1,79.  Zowel voor iOS als Android.

KruisTafels

Maaltafels app

Tafel­som­men in de vorm van een soort kruis­wo­ord­puzzel. Best moeilijk en intensief want het puzze­len vergt best wat con­cen­tratie.  Kind van 7 kan zich hier soms helemaal in verliezen. Aanrader voor doorzetters!

Praktisch: KruisTafels is gratis beschik­baar. Betaal je 0,75 euro kan je online tegen elkaar spelen. Al zien wij daar niet echt de toegevoegde waarde ervan.

Deze bovenstaande lijst is maar een kleine greep uit het immense aanbod. Heb jij nog tips of reviews? Ze zijn altijd welkom!