canva

Uitnodigingen maken zonder photoshop

Het leven is aan de photoshoppers. Want heb je een beetje online leven, dan kom je vaak in een situatie waarbij het verdammt handig is om je foto’s wat te bewerken en op te maken. Maar ook als ouder heb ik het gevoel dat je steeds vaker je foto-bewerking-skills nodig hebt. Ongeveer maandelijks is er wel een verjaardagsfeest of ander event waarvoor je ietwat leuke uitnodiging  wilt creëren.

2016 gaf ons al een doopfeest, communiefeest, de verjaardagen komen er aan, ik had visitekaartjes nodig en vergeet eind dit jaar niet de feestdagen. Dat zijn een hoop ontwerpen waarmee je niet steeds je photoshoppende collega’s mee kan lastigvallen. (wat ik dus tot voor kort wél deed:-)) Sinds ik canva.com heb ontdekt, is er een wereld voor me opengegaan.

Photoshop
namen en info zijn veranderd.

canva

Ok, ik ga ervan uit dat mijn photoshoppende omgeving mij zwaar uitlacht als ze de knulligheid van mijn ontwerpen bekijkt. Maar kind van 5 en 7 zijn zeer te spreken over de uitnodigingen die ze mogen uitdelen. En dat is wat telt, bedenk ik me dan.

Hoewel ik meestal digitale grafiek nodig heb, was een vriendin van me onlangs gefrustreerd omdat ze het formaat nergens kon afprinten. We hadden het dan over… jawel, de communiekaartjes. Via vistaprint.be kan je nochtans alles printen wat je wil. Bij ons zag het er ongeveer zo uit.

IMG_2259

Ik geef toe dat ik niet helemaal tevreden was door de vale kleuren van de foto. Al denk ik dat dit eerder te maken heeft met mijn schrale foto-skills dan met de printdienst. 🙂

Ik maak niet alleen uitnodigingen op canva.com,  je kan er ook je header van je Facebook op maat maken of anything else voor social media. Letterhead, blogposts, wallpaper, een menukaart.. you name it.  Ik kan alvast niet meer zonder!

(Dit is geen gesponsord bericht btw)

Geef een reactie