bezoek aan het MOT

Waarom het MOT in elk museumlijstje voor #kids staat

Het MOT of museum voor oude technieken staat in zowat elk “leukste- musea- voor -kinderen-lijstje. Bovendien ligt het in Grimbergen, de parel van Brabant waar ikzelf ben opgegroeid. Ik snap dus niet dat het we nu pas de allereerste keer een bezoekje brachten aan dit museum.

Kind van 5 drong op een blauwe dag aan om een stapje in de wereld te zetten. Hij wou iets zien, doen of ontdekken. Goed, dan doen we dat. En dus vertrokken we naar de dichtstbijzijnde aanrader op onze wish list: Het MOT in Grimbergen. 

MOT

Oude technieken klinkt nu niet meteen als het meest sexy onderwerp.  Maar wat hebben ze er een fijn doe-museum van gemaakt! Wij gingen gewoon middenin de week, dus we konden helaas niet genieten van broodbak- of windmolen-demonstraties (die enkel in het weekend bij te wonen zijn – en keihard de moeite!), maar er waren plenty of andere dingen te beleven.

De missie van het MOT is om te tonen hoe technieken die we dagelijks gebruiken, zijn ontstaan en de impact daarvan op ons dagelijks leven. Het museum is ingedeeld in drie thema’s: wassen, smeden en houtbewerking. Je krijgt een vragen- en doe-lijst  mee, aangepast aan elke leeftijd. Het is kwestie van je toegewezen figuurtje te vinden in de vitrines en zo de opdrachten in je schriftje op te lossen en uit te pluizen. Een klassieke formule, maar bij deze écht wel goed uitgewerkt. De doe-opdrachten zijn ook echte ‘doe’s”. Je mag met je handen aan best veel dingen zitten, werkt altijd goed.

MOT IMG_0868 IMG_0865

En als kers op de taart is er ook een speelzolder waar zonen na het bezoek nog een dik uur hebben doorgebracht. Hadden ze nu nog wifi voor de mama gehad, was iedereen content.

MOT

Praktisch

Reken op anderhalf uur bezoek en -voor wie wil- nog extra speelzolder-tijd. Aanradertje 🙂
Wil je uitzoeken of smid zijn iets voor jou is? Dat kan van april tot en met september elke eerste en derde zaterdag van 14 tot 18 uur. ‘t Is gratis!
Er zijn ook verjaardagsfeestjes te organiseren in het MOT. Ik zeg maar wat,  het Atelier Wassen. Ik ben niet ter plekke aan het uitvinden, maar je krijgt dus een t-shirt, die mag je vuilmaken en daarna wassen op old school-wijze. Ge-ni-aal vind ik zoiets. What keeps them busy 🙂
Check: www.mot.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.