natuurhistorisch museum

Waarom wij jaarlijks naar het Museum voor Natuurwetenschappen terugkeren

Wij zijn trouwe klanten van het  Museum van Natuurwetenschappen in Brussel. Jaarlijks brengen wij een bezoek aan dit super-fijn-voor-kinderen-museum. En telkens weer komen we enthousiast, moe en tevreden naar huis. Ook deze keer! In principe gingen we voor de tijdelijke tentoonstelling WoW (Wonders of Wildlife), maar het was uiteindelijk de expo ‘De Galerij van de Mens’ dat ons het meeste verraste. 

WIN! Lees helemaal onderaan dit artikel hoe je tickets kan winnen voor het Museum van Natuurwetenschappen in Brussel. Of lees gerust eerst verder over wat wij ervan vonden.

Kind van 7 heeft zijn elleboog nog steeds mooi verpakt in het gips, dus de vaste weekendafspraken vallen tegenwoordig wat weg. Van deze onverwachte ademruimte maken wij graag gebruik om enkele gezinsuitjes te plannen. Waaronder ons jaarlijkse weerkerend bezoek aan het Koninklijk Belgisch instituut van Natuurwetenschappen, in de volksmond ook wel gemakkelijker “het dino-museum” genoemd.

Ons bezoek begon bij de tijdelijke tentoonstelling WoW (Wonders of Wildlife)  waarbij de kunst van de taxidermie naar een hoger level wordt geheven. Je ziet er opgezette, wilde dieren in volle actie.  (we blijven ons afvragen hoe de dieren wonderbaarlijk in de lucht blijven zweven. We hebben gezocht naar touwtjes aan het plafond en niet gevonden. )Met onze monden open genoten we van scenes uit de soms gruwelijke natuur. Misschien fijn weetje: geen enkele van de 50 dieren werd voor de tentoonstelling gedood.

WoW - tentoonstelling natuurhistorisch museum

WoW - tentoonstelling natuurhistorisch museum

We waren wel verbaasd dat deze tentoonstelling zo klein was. Na een – ok, héél entertainend – half uurtje waren we al buiten. Maar niet getreurd, want dit museum kreeg niet zomaar de bijnaam dino-museum. Uiteraard willen we -zo trouw als we zijn – nog naar de zaal met dinosaurussen. Altijd en zonder fout een winner.

dino's -natuuhistorisch museum

Op naar de allermooiste museumzaal die ik tot nu in mijn leven heb gezien. Het pakt me elke keer weer hoe prachtig  het er is. Als je aan een museumzaal zou denken (genre: Night in the Museum), denk je onbewust aan deze plek. Schandalig indrukwekkend is het er. Ook de kinderen genieten alweer volop. Elk jaar zijn ze weer wat ouder en daarom valt er telkens weer wat nieuws te ontdekken.

dino's -natuuhistorisch museum

Ons bezoek is nooit volledig zonder een omweg langs de terraria van onze vrienden insecten.  Deze zaal met spinnen, kakkerlakken en wandelende takken is (vooral voor de kinderen, brr) een niet te missen hoogtepunt. Afgelopen weekend waren de beesten blijkbaar extra actief, wat voor enig gegil zorgde bij enkele bezoekers.

spinnen - natuurhistorisch museum

Het plan was om nadien naar huis te keren, maar dat was buiten de expo ‘De Galerij van de Mens” gerekend die we op het einde heel toevallig nog doorkruisten. In deze galerij krijg je een overzicht van de allereerste mensen op aarde. Sommige skeletten dateren van 7 miljoen jaar geleden. Voor ons – volwassenen- is dit al niet te bevatten, laat staan voor kinderen. Met open mond hebben ze staan kijken.

Wat nog meer tot de verbeelding sprak, was de evolutie die je te zien kreeg van zaadje, naar foetus, naar baby. Kinderen genieten sowieso van verhalen over wanneer ze nog piepklein waren. En deze expo maakt het allemaal nòg concreter, zeker als je het stoffeert met de nodige anekdotes.

evolutie - natuurhistorisch museum

evolutie - natuurhistorisch museum

win win win!

Zoals ik al zei: we vonden ons bezoek aan het Museum van Natuurwetenschappen weer razend interessant. En omdat wij ons enthousiasme graag delen met de wereld geven wij gratis en voor niks een gezinsticket weg. Wil jij eens met je #kids en monsieur of madame een dagje gratis genieten van dino’s, spinnen, foetussen en taxidermie like you’ve never seen before? Doe dan zeker mee! Hoe? Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Like de FaceBook- pagina van Project Pingrid
  2. Tag in de comments iemand waarvan je denkt dat hij of zij Project Pingrid graag zou lezen.

OF

  1. Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze website
  2. Vertel in de comments onderaan dit artikel waarover je nog zou willen lezen op deze blog.

De (willekeurige) winnaar wordt vrijdagnamiddag bekendgemaakt.

Nog even dit: bovenstaand artikel is helemaal onafhankelijk tot stand gekomen. Wil je deze content graag delen op social media? Gebruik dan één van de knoppen onderaan dit artikel.

 

 

Geef een reactie