perliespillow - knuffels voor kinderen met kanker

Wat Lieze doet voor kinderen met kanker is buitengewoon

Zijn jouw kinderen gezond en wel? You lucky bastard! Want best veel ouders leven een ander verhaal. En elke streepje licht, hoop of steun is hen daarom zo kostbaar. Maak kennis met Lieze Van Elst, een meisje van 18 met borderline. En een gouden hart. Want sinds september heeft ze een nieuw levensdoel: kinderen met kanker opvrolijken. Ze bezoekt hen in het ziekenhuis en naait troetelknuffels in elkaar als steun tijdens het gevecht. Lieze is het levende bewijs dat je van iemand helpen ook zelf geneest.  Lees hier haar ontroerend verhaal.

perliespillow helpt kinderen met kanker

Mijn naam is Lieze, en al achttien jaar leef ik mijn eigen leventje. Helaas loopt  dat leventje niet zonder slag of stoot. Ik heb namelijk borderline. B.O.R.D.E.R.L.I.N.E. Dat stomme woord met tien letters zorgde ervoor dat mijn bestaan overhoop lag. (En nog steeds ligt hoor!)

Het begon toen ik twaalf werd, vanaf dan voelde ik me steeds vreemder. Anders dan de rest, niet even veel waard. Stommer, lelijker en dikker. Deze gevoelens en gedachten   stapelden zich op tot ik het na drie jaar niet meer alleen kon dragen. Ik schakelde hulp in. Eerst op school, waar ik twee keer per week een psychologe zag. Helaas ging het  gevoel niet weg. Toen ik zestien was liep het allemaal uit de hand. Ik werd opgenomen in een kinder-en jeugdpsychiatrie. (Vind jij dit raar? Is dit taboe? Neen hoor! Helemaal normaal. Als je hulp nodig hebt, kan je die krijgen! Dat gaat nu eenmaal zo, iedereen verdient dat!)

De opnames volgden elkaar op, bijna twee jaar lang verbleef ik in verschillende ziekenhuizen. En toen ik eenmaal thuis was, voelde ik me nog steeds niet helemaal goed. De meeste dagen lag ik in bed of in de zetel televisie te kijken. Ik was de hele dag online op Facebook, want dan hoefde ik niet af te spreken in het echt leven… en mensen te zien.

“Real superheroes live in the hearts of small children fighting big battles!”

Maar nu, na jaren heb ik terug een doel voor ogen.  Sinds september ben ik gestart met Perliespillows. Ik naai knuffels  voor kindjes met kanker. De knuffel kan hen steunen  tijdens de pijnlijke prikjes en tijdens de lastige chemo. Het kan hen steun bieden als hun haartjes uitvallen, of bij de pijn die ze voortdurend hebben. En natuurlijk tijdens hun dagelijkse strijd tegen het monster kanker. Mijn motto: “Real superheroes live in the hearts of small children fighting big battles!

perliespillows zorgt voor kinderen met kanker

Via mijn facebookpagina Perliespillows kunnen ouders mij contacteren. Ze kunnen er iets vertellen over hun kindjes (als ze dat willen), en ze kunnen een knuffeldiertje aanvragen. Samen bekijken we dan hoe ik de knuffel kan komen brengen, en de kinderen een bezoekje kan brengen. Bij afstanden die niet mogelijk zijn, worden de knuffeltjes met de post verstuurd.  (Zo is er al een visje in Nederland terecht gekomen!)

Tegenwoordig sta ik op en weet ik weer waarom ik besta. Ik sta op en weet wat ik kan doen, ik sta op en ik lach. Ik ben altijd creatief geweest, en ik was altijd erg behulpzaam. Dus ik wou iéts doen. Ik wou een klein verschil maken in de wereld.

“Ik sta op en weet weer waarom ik besta”

Natuurlijk heb ik nog mijn zwakke en slechte dagen, maar hey, dat is helemaal normaal! Het is geen gemakkelijk traject, je hecht je automatisch aan sommige kindjes die het niet halen. Zo was mijn kleine beste vriendinnetje Yelina (3j) niet meer te genezen, leuk is het niet. Maar Yelina heeft er op haar beurt voor gezorgd dat ik (na meer dan een jaar!) weer de bus durf nemen. Om bij haar te zijn.

perliespillow helpt kinderen met kanker

De knuffels die ik maak, zijn gratis. Ik krijg soms vrije bijdragen en  daarmee koop ik mijn stof en andere materialen. Of  ik betaal er de verpakkingen en verzendkosten mee om de knuffel naar andere steden of landen te sturen. Ook verkoop ik knuffeltjes aan geinteresseerden (ook die kan je aanvragen via de facebookpagina) en de opbrengst gaat dan naar Perliespillows zodat ik verder kan gaan met mijn missie!

Ik hoop nog lang verder te kunnen gaan met dit project. Het is geweldig om ouders en kindjes te kunnen bijstaan in zo’n moeilijke periode. En het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf teruggevonden heb. Because laughing helps.

groetjes, Lieze.

Heb jij ook een persoonlijk verhaal dat je wilt delen? Of ken jij iemand die iets mooi doet voor of met #kids? Stuur dan gerust een mailtje. Vergeet ook zeker niet om Lieze te steunen en dit verhaal te delen. Rest mij enkel te zeggen: Merry everything and a happy always. Veel sterkte iedereen. Xxx

Geef een reactie