Beersel

Wat wij vonden van het Kasteel van Beersel

Indien het  eens vijf minuten NIET regent én er nog eens een straal zon bij komt kijken, springt the pingrid family onmiddellijk in de auto voor wat vakantie in eigen land. Naar buiten, naar het licht! Kom hier vitamine D! Bestemming van afgelopen zondag: het kasteel van Beersel. 

Het kasteel van Beersel is me enkel bekend vanuit de strips van Suske en Wiske. (zwaar verslaafd geweest tijdens de kinderjaren) Monsieur Pingrid ging er vroeger jaarlijks een dag spelen met de scouts. Vanbuiten ziet het kasteel uit de 15de eeuw er imposant uit, vanbinnen is het … tja, een ruïne.

Beersel

Beersel

Gelukkig krijg je met kinderen ook meteen het verplichte pakket creativiteit en verbeelding mee. Stenen zijn niet zomaar stenen als ze de middeleeuwen hebben meegemaakt, of als ze de ogen waren tijdens verschillende martelsessies, van galadiners in grandeur, of van eenzame, koude avonden aan het vuur. In lege stenen gebouwen kan je de tijd voelen, al had ik op ietsje meer aankleding gehoopt zoals in pakweg het kasteel van Gaasbeek. 

We kregen aan de ingang wel een fijn werkboekje mee waardoor het bezoek ‘slightly’ interactiever werd. De vragen waren niet altijd de gemakkelijkste, maar de kinderen genoten wel. Zo hebben ze leren bikkelen, zijn ze nogmaals bewust geworden van onze huidige luxe (toiletten, elektriciteit en stromend water, …), en hebben ze weer hun portie geschiedenis binnen.

Beersel

Een echte zware aanrader vond ik het bezoek niet. Wel is het een sympathiek uitje als je ooit in de buurt van Beersel zou zijn. We betaalden voor 4 personen 8 euro en na afloop kregen we nog een badge als aandenken aan het bezoek. Hoogtepunt voor kind van 6! Meer info over een eventueel bezoek vind je trouwens hier.

beersel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.